Menu
    

Block6 : Stone & Water

Talk: Een nieuwe kijk op de kosmos
Over zwarte gaten en meer
Westerkerk, Zaterdag april 7, 2018
12:00-12:45 h
Prof. dr. Erik Verlinde (confirmed)
Great Discussion: Tijd en werkelijkheid
Westerkerk, Zaterdag april 7, 2018
12:45-13:30 h
Carlo Rovelli (confirmed) & Prof. dr. Erik Verlinde (confirmed)
Gemodereerd door Martijn van Calmthout (pending)
Q&A met de publiek
13:30-13:45 h
Carlo Rovelli (confirmed) & Erik Verlinde (confirmed)
met Munda van Langen

> klik hier voor verdieping met interviews en video <

Carlo Rovelli

Ons verlangen om te willen weten is oneindig: wat is de oorsprong van het heelal, wat is tijd, wat zijn zwarte gaten, hoe zit de kosmos in elkaar?
Deze vragen vormen het uitgangspunt van Carlo Rovelli’s Zeven korte beschouwingen over natuurkunde. In dit overzichtelijke boek behandelt hij de belangrijkste ontwikkelingen in de twintigste-eeuwse natuurkunde. Zo bespreekt hij Einsteins relativiteitstheorie, de kwantummechanica en zwarte gaten, de architectuur van het heelal en andere brandende kwesties met betrekking tot de fysische wereld.

Carlo Rovelli (1956) is een gerenommeerd Italiaans natuurkundige en schrijver. Hij is een autoriteit op het gebied van de kwantumgravitatie – een belangrijk onderwerp natuurkunde van dit moment. Rovelli is verbonden aan het Centrum voor theoretische natuurkunde van de Universiteit van Aix-Marseille. Van Zeven korte beschouwingen over natuurkunde zijn in Italië al meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

‘Door Carlo Rovelli’s Zeven korte beschouwingen over natuurkunde zijn de relativiteitstheorie en de kwantumfysica veranderd in bestsellermateriaal.’ La Repubblica

7-korte-lessen-over-natuurkunde