Menu
    

Block3 : East Meets West: Ego versus Meditation

Talk: Nature of the Mind
Westerkerk, Vrijdag 6 april, 2018
16:45-17:30 h
Tulku Lobsang Rinpoche (confirmed)
Great Discussion- East Meets West: The Position of the Individual
Westerkerk, Vrijdag 6 april, 2018
17:35-18:00 h
Tulku Lobsang Rinpoche (confirmed), Marte Kaan (confirmed), Boudewijn Richel (confirmed)
Q&A met de publiek
18:00-18:15 h
Marte Kaan (confirmed) & Tulku Lobsang Rinpoche (confirmed)
met Munda van Langen

> klik hier voor verdieping met interviews en video <

Biografie van Tulku Lobsang

De eerbiedwaardige Tulku Lobsang Rinpoche is een bijzonder geliefde Boeddhistische meester. Tulku Lobsang is een Tibetaanse lama en arts, afkomstig uit Amdo, Oost-Tibet. Op zijn 13de werd hij herkend als de incarnatie van de Nyentse lama. Hij ontving zeer intensief onderricht in de filosofie, de geneeskunde en de astrologie van de verschillende overdrachtslijnen van het Tibetaanse Boeddhisme.

Al gauw werd echter duidelijk dat zijn missie ergens anders lag. Om zijn teachings makkelijker toegankelijk te maken, reist hij de wereld rond om lezingen, workshops, retraites, consulten en opleidingen te geven in samenwerking met plaatselijke centra. Hij onderwijst methodes voor het bereiken van fysieke gezondheid, mentaal geluk en ontwikkeling van de geest. Hierbij volgt hij de Midden Weg van Boeddhisme, om zo bij iedereen de aangeboren wijsheid te doen opleven.

Zijn speciale bekwaamheden in de kunst van het helen en de medische wetenschap, zijn spontane en compassievolle manier van onderwijzen, zijn vriendelijkheid en Boeddhistische wijsheid maken Tulku Lobsang een waardevolle intermediair en uitdrager van de Tibetaanse Boeddhistische cultuur en haar tradities.

In December 2015 ontving Tulku Lobsang Rinpoche de "14th Dalai Lama Award of Excellence in Health & Spirituality" voor zijn bijzondere bijdrage aan het verbeteren van de gezondheid en spiritualiteit in deze wereld.

Onderbuik